Toerisme

Geetbets, dat mooie dorp aan de Gete, met haar natuurlijke schoonheid, de rijke geschiedenis en vele monumenten en bezienswaardigheden.

Geetbets, waar je kan wandelen en fietsen langs burchten en kastelen, langs kapelletjes en hoeves, maar ook kan verdwalen in groene velden en boomgaarden, die in de bloeiperiode voor een intens kleurenpallet zorgen.

Op de voorstelling van het strategische plan Toerisme Vlaams-Brabant en Toerisme Hageland werd Geetbets meermaals geprezen omwille van zijn mooie locaties voor (zakelijk)toerisme en zijn schitterende wandelpaden.

De Aronsthoekwandeling werd genoemd als een van de mooiste wandelpaden in het Hageland. Maar ook het Bokkerijderspad, de Mottewandeling, de Grootveldwandeling, de Oude Tramroute en de Sint-Rochuswandeling geven uitzicht op een mooi heuvelachtig landschap met prachtige vergezichten, holle wegen, boomgaarden, akkers en weilanden, en kunnen vele wandelaars van heinde en verre bekoren.

De Bloso-mountainbikeroute die Geetbets, Zoutleeuw en Kortenaken met elkaar verbindt maar ook ons alternatief fietsparcours doorheen Rummen, Grazen en Geetbets kunnen de toeristische fietser naar Geetbets halen.

Door zijn prachtige natuur en rustige plekjes is Geetbets ook uitgegroeid tot een gemeente waar toeristen op verschillende manieren hun vakantie kunnen doorbrengen, wat zich uit in de groei van verschillende logies.