Buurthuis Grazen wordt in een nieuw kleedje gestoken

Buurthuis Grazen – stand van zaken

Wie in de buurt van de Vijverstraat in Grazen kwam het afgelopen jaar, heeft kunnen zien dat er niet is stil gezeten in en rond het buurthuis.

Er werd een extra uitbreiding gerealiseerd rechts van het buurthuis. Daar werd een blok gebouwd waarin extra sanitair, een industriële keuken en een leuk foyer zijn gehuisvest. Achteraan werd er een artiestenruimte en extra opbergruimte gerealiseerd. Het geheel begint al aardig te lijken op hoe het zal worden.

Bij de bouw van de extra blok zijn ook aan het bestaande buurthuis aanpassingen aangebracht. Zo is de indeling van het café veranderd, er is een doorsteek van de foyer naar het café gemaakt waardoor de toog aan de andere zijde zal worden geplaatst. Ook de ingang naar de zaal via de voorzijde is aangepast, zodat de toog veel praktischer in gebruik zal zijn.

Naast het buurthuis zal ook nog een mooie buitenruimte met parking worden gerealiseerd. Deze werken starten vermoedelijk begin 2023, afhankelijk van het weer.

Tegen de zomer van 2023 zullen ook de ramen en het dak van het buurthuis worden vervangen.

Er is gekozen om alle werken in één adem uit te voeren, zodat de locatie waarschijnlijk pas na de dakwerken terug zal kunnen worden gebruikt.

De gemeenteraad gaf op 22 februari groen licht voor het project ‘site Grazen’.

Concreet zal de site rond het buurthuis in Grazen binnenkort een heuse upgrade krijgen. Het buurthuis zal uitgebreid worden met een keuken en vernieuwd sanitair. Binnen de extra uitbreiding is er ook ruimte voor een foyer. Het café zal worden opengetrokken naar deze foyer, waardoor er aanzienlijk meer ruimte zal worden gecreëerd. Hierdoor zal de beweegruimte tijdens de pauze bij activiteiten worden vergroot en een overvol café kunnen worden vermeden.

Het buurthuis zal na de uitbreiding uitermate geschikt zijn voor feesten en/of recepties.

Naast de bouw van de keuken, foyer en sanitaire blok, zal ook de buitenruimte worden aangepakt. Aan de zaal komt een aangename ‘binnentuin’ en rond de site wordt ook gedacht aan een parking en een speeltuintje. Achteraan komt er ook een kleine uitbreiding die ruimte biedt aan een artiestenruimte met rechtstreekse toegang tot het podium en opslagruimte.

Het totale project wordt geraamd op € 545.175,39 waarvan € 156.884 subsidies binnen Leader Hageland zijn.

 

logo