aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

Toerisme

Op de voorstelling van het strategische plan Toerisme Vlaams-Brabant en Toerisme Hageland werd Geetbets meermaals geprezen omwille van zijn mooie locatie voor zakelijk toerisme (de Heerlijckyt Elsmeren) en zijn schitterende wandelpaden. De Aronsthoekwandeling werd genoemd als een van de mooiste wandelpaden in het Hageland. Maar ook het Bokkerijderspad, de Mottewandeling, de Grootveldwandeling, de Oude Tramroute en de Sint-Rochuswandeling geven uitzicht op een mooi heuvelachtig landschap met prachtige vergezichten, holle wegen, boomgaarden, akkers en weilanden, en kunnen vele wandelaars van heinde en verre bekoren. Onze eigen inwoners vergeten soms hoe mooi hun gemeente wel is.

De Bloso-mountainbikeroute die Geetbets, Zoutleeuw en Kortenaken met elkaar verbindt maar ook ons alternatief fietsparcours doorheen Rummen, Grazen en Geetbets kunnen de toeristische fietser naar Geetbets halen.
De kastelentocht, een initiatief van B-events in samenwerking met Natuurpunt, de geschiedkundige kring en de gemeente, zette op 1 mei 2008 Geetbets toeristisch op de kaart ver buiten de gemeentegrenzen. Een prachtig initiatief! Het naburige Haspengouw lokt door het ‘Kataraktverhaal’ vele bezoekers; het Hageland heeft zeker evenveel te bieden, zo niet nog meer.
We hebben nog een lange weg af te leggen (bijvoorbeeld qua overnachtingsmogelijkheden). Maar wij, de inwoners van Geetbets, moet zelf beginnen met de schoonheid van ons dorp te ontdekken (te voet of met de fiets). Dan kunnen wij zelf met verve vertellen over ‘ons dorp’ en zegt iedereen binnenkort: Geetbets, dat is dat mooie dorp aan de Gete.

Bookmark and Share