aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

Verkeersmaatregelen

Wat?
Het gemeentebestuur neemt regelmatig beslissingen om het verkeer in de gemeente te verbeteren. Dat gebeurt in nauw overleg met de lokale bevolking.

Hieronder geven we een overzicht van de belangrijkste verkeersmaatregelen in 2017 - 2018:

Werken Leeuwbeekstraat afronden en Biesemstraat aanpakken

  • De riolerings- en wegenwerken gaan onverminderd voort. Na het recente bouwverlof wordt in de Leeuwbeekstraat de fundering van de rijweg en van de fietspaden geplaatst, gevolgd door een onderlaag asfalt leggen midden augustus en een toplaag eind augustus. Vervolgens worden de bermen afgewerkt.
  • Om aanpassingen aan hun netten door te voeren, zetten de nutsmaatschappijen hun werken in de aansluitende Biesemstraat voort na het bouwverlof. Begin september kan de aannemer de aanleg van gescheiden riolering in die straat opstarten, om nadien een nieuw wegdek en fietspaden ‘uit zijn mouw’ te toveren. Dit alles gebeurt in twee fasen: de eerste fase behelst het traject vanaf het kruispunt Biesemstraat - Leeuwbeekstraat tot aan de Bruinenveldweg.
  • Het tweede traject loopt vanaf de Warande tot aan de Bruinenveldweg. Tijdens de werken in de Biesemstraat wordt een grote omleiding ingesteld via de Kraaistraat en Grote Steenweg richting Herk-de-Stad en omgekeerd. Het einde van de bouwwerken is gepland einde juni 2018. De bewoners van de Leeuwbeekstraat zijn zeer tolerant. De aannemer mag dan ook op veel goodwill van de bewoners rekenen.

Infraxprojecten:

  • Eveneens na het bouwverlof starten twee Infraxprojecten. Aannemer DSV legt op de Asbeek een overstromingszone van 930 kubieke meter aan tussen Kraai- en Persoonstraat. Na Rummen kermis start de aanleg van gescheiden riolering in de Persoonstraat. De werken, ook bedoeld om de wateroverlast op te lossen, mogen 120 werkdagen duren. Afhankelijk van het weer zal de onderlaag asfalt voor Kerstmis liggen.
  • Aannemer Casters krijgt vanaf begin augustus 200 werkdagen de tijd om de aanleg van gescheiden riolering in de Nieuwdorpstraat, de Boterweg, een gedeelte van de Heirbaan en de Kattesteeg, naast een zijweg van de Borgloonstraat, te realiseren en van een nieuw wegdek te voorzien. Deze werken verlopen in vier fasen, waarvan fase twee en drie tegelijk plaatsvinden.
Bookmark and Share