aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

Gas

Wat?

Op 1 juli 2003 werd de volledige gasmarkt in Vlaanderen vrijgemaakt en sindsdien kiest elke Vlaming vrij zijn of haar energieleverancier.

Als je nog niet uitdrukkelijk een contract afgesloten hebt met een leverancier van gas, dan word je sinds 2003 van gas voorzien door de leverancier die door uw netbeheerder (energie-intercommunale) daartoe werd toegewezen.

Sinds 1 juli 2003 heb je dus een nieuwe gasleverancier. Dit is ofwel de leverancier waarmee je expliciet een contract voor de levering van gas hebt afgesloten, ofwel de leverancier die door uw netbeheerder werd aangeduid, de zogenaamde standaardleverancier.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een leverancier?
De beste mogelijkheid is het vergelijken van de leveringsvoorwaarden en de prijzen van de verschillende leveranciers. De prijzen van de leveranciers zijn soms divers.

De netbeheerder voor gas in Geetbets:

Fluvius
Trichterheideweg 8
3500 Hasselt
tel. 011/26.60.60
fax 011/26.69.10
info@fluvius.be

http://www.fluvius.be

Vanaf 1 juni 2018 verdeelt Fluvius in Geetbets een andere soort gas.

Binnenkort starten de voorbereidende werken hiervoor: tussen september 2017 en mei 2018 gaan onze technici bij elke aardgasklant langs om de drukregelaar van de gasmeter te vervangen.

Verder ondervinden onze klanten hiervan in principe geen hinder.

Waarom moet er een andere soort gas verdeeld worden?
Nederland gaat de uitvoer van arm gas naar België verminderen en in 2030 stopzetten.
Om de bevoorrading in ons land op lange termijn te verzekeren, wil de Belgische federale overheid heel het land met rijk gas laten bevoorraden.

Moet de klant zelf iets doen?
We adviseren de klant om zo snel mogelijk een installateur of een technicus te laten controleren of al zijn gastoestellen (verwarmingsketel, kachel(s), doorstromer(s), kookfornuis, …)
geschikt zijn voor dit andere gas. In principe is dat geen probleem omdat alle gastoestellen die in België gebruikt worden, geschikt moeten zijn voor beide soorten gas.

Bookmark and Share