aaa

Laat je screenen in de mammobiel !

DE MAMMOBIEL KOMT NAAR GEETBETS : LAAT JE SCREENEN !


De Vlaamse overheid spoort met een bevolkingsonderzoek Borstkanker alle vrouwen van 50 tot en met 69 jaar ertoe aan om elke twee jaar een screeningsmammografie te laten nemen.
Ook jonge vrouwen kunnen borstkanker krijgen. Maar het risico is veel kleiner. Ruim drie kwart van alle borstkankers komt voor bij vrouwen die ouder zijn dan 50.
Een screeningsmammografie kan afwijkingen in je borsten vroegtijdig opsporen, lang voordat je er zelf iets van merkt. Als borstkanker tijdig ontdekt wordt, is de kans op een succesvolle behandeling en genezing groter.

Voor het bevolkingsonderzoek naar borstkanker staat de mammobiel in Geetbets van 26 januari tot en met 2 februari 2018 aan de sporthal Warande in de Ketelstraat 50.

Hoe kan je deelnemen aan het bevolkingsonderzoek naar borstkanker?
Dat kan op twee manieren: met de uitnodigingsbrief die je thuis ontvangt of met een voorschrift van je (huis)arts. Het onderzoek is volledig gratis als je bij een Belgische mutualiteit bent aangesloten. Je betaalt dus ook geen remgeld.

Wanneer ontvang je een uitnodigingsbrief ?
Je ontvangt een uitnodigingsbrief van het Centrum voor Kankeropsporing (CvKO) als je de voorbije 2 jaar geen screeningsmammografie liet nemen. Die uitnodiging geldt als voorschrift voor een screeningsmammografie. De brief stelt je meteen ook een dag en uur voor een afspraak in de mammobiel voor. Handig, maar je kunt die afspraak uiteraard altijd wijzigen. Je beslist zelf of je deelneemt of niet. Informeer je goed. Dan weet je wat het onderzoek inhoudt en wat de bedoeling ervan is.
Heb je vragen? Surf naar www.bevolkingsonderzoek.be of bel het Centrum voor Kankeropsporing op het gratis nummer 0800 60 160 (elke werkdag van 9 tot 12 en van 13 tot 16 uur).

mammografie

Alle nieuws