Gewijzigde voorrangsregel vanaf 01/09

In het verleden werd er reeds een omleiding/verkeersleefbaarheidsweg (de Spoorwegstraat) aangelegd om het verkeer door het centrum van Geetbets te verminderen. 
Op de gemeenteraad van 28 juni 2021 werd er unaniem akkoord gegaan met de voorgestelde aanpassingen om het gebruik van de omleidingsweg te verbeteren en het centrum van Geetbets verkeersluwer te maken. Via een proefopstelling zal enkel plaatselijk verkeer nog toegelaten worden. Mensen die in het centrum van Geetbets wonen of naar handelaars willen komen, kunnen zo nog vlot het centrum bereiken. Mensen die niet in het centrum moeten zijn kunnen omrijden via de Spoorwegstraat.
Om de leefbaarheid te verhogen en het centrum veiliger te maken voor de fietsers en voetgangers wordt de snelheid daar ook beperkt tot maximaal 30 km/uur. Via het proefproject van City Of Things gaat de nieuwe verkeerssituatie ook gehandhaafd worden. Vanaf de eerste week van september worden slimme camera’s geplaatst. Vanaf 20 september worden deze aangevuld met verkeerslichten en vanaf 04 oktober ook nog met informatieborden. Indien succesvol worden de proefprojecten omgezet naar een permante infrastructuur en zijn er meer opties voor een eventuele herinrichting van de Dorpsstraat-Steenstraat.
Kort samengevat: moet je in het centrum van Geetbets zijn dan ben je zeker welkom, in andere gevallen neem je de omleiding via de Spoorwegstraat.