Maatregelen school Te Velde Hogen

Beste inwoners,

Momenteel hebben we in onze regio en in Geetbets te maken met een stijgende besmettingstrend van het Coronavirus. Samen met al onze partners volgen we de stijgende cijfers op de voet en nemen we de nodige maatregelen om de verspreiding van het virus in te perken.

De Vrije Basisschool Te Velde in Hogen kampt momenteel met een aantal besmettingen waardoor reeds begin deze week preventief de leerlingen en leerkrachten van de graadklas van het vijfde en het zesde leerjaar in quarantaine werden geplaatst. Naar aanleiding van bijkomende besmettingen gisteren , had er gisterenavond laat nog een spoedoverleg plaats tussen de gemeente, de schooldirectie, het CLB en de eerstelijns hulpverleningszone. Omwille van deze bijkomende besmettingen hebben we een aantal dringende beslissing genomen. Dit is geen populaire beslissing, maar wel een erg noodzakelijke waarmee we erger willen voorkomen.

Daarom is gisterenavond het volgende beslist.

De kleuterschool Te Velde Hogen wordt vanaf heden tot en met vrijdag 22 januari gesloten wegens overmacht. Door de quarantainemaatregelen zijn er onvoldoende leerkrachten beschikbaar om de school op een veilige manier open te kunnen houden. De jongste leerlingen gaan in quarantaine, de leerlingen van de oudste klas moeten niet in quarantaine maar kunnen niet naar school komen wegens een te kort aan leerkrachten. Verhoogde waakzaamheid is wel geboden ook voor die leerlingen. (Probeer bv. de kinderen niet te laten opvangen door grootouders).

Wat de lagere school betreft, daar zit de klas van het 5e en 6e leerjaar reeds in quarantaine. De klassen van het 1e tem het 4e leerjaar kunnen verder naar school gaan.

Om het naar school gaan voor die groep zo veilig mogelijk te maken, nemen we een aantal maatregelen. De leerkrachten worden getest op het corona-virus en enkel als ze negatief testen kunnen ze blijven lesgeven. De onderlinge contacten tussen de verschillende klassen zullen zoveel mogelijk beperkt worden. We vragen met aandrang om kinderen die ziek zijn of verkouden zijn thuis te houden en te laten testen. Als u zelf als ouder een test ondergaat wegens symptomen, blijft uw kind ook best preventief thuis in afwachting van uw eigen resultaat. Wij blijven de situatie van kortbij opvolgen met alle betrokken partijen om ervoor te zorgen dat alles voor onze kinderen en leerkrachten zo veilig mogelijk kan verlopen.

Namens de medische expert van de eerstelijns hulpverleningszone, het CLB, de directie van de school en het gemeentebestuur van Geetbets.

Terug naar alle nieuws