Corona update

Beste inwoners

In onze gemeente zijn de cijfers de laatste maanden goed geweest. Helaas hebben we recent te maken met een kanteling en is er terug een stijgende besmettingstrend zowel bij ons als in de omliggende gemeenten.

Samen met al onze partners volgen we de stijgende cijfers op de voet en nemen we de nodige maatregelen om de verspreiding van het virus in te perken.

De vrije basisschool Te Velde in Hogen kampt met een aantal besmettingen waardoor preventief twee klassen in quarantaine werden geplaatst.

Daarom kan het belang van het naleven van de zes gouden regels niet genoeg benadrukt worden:

6 gouden regels (, 78.2 kB)

Ondertussen bereidt de hogere overheid volop de vaccinatiestrategie voor de bevolking voor. We begrijpen dat er bij sommigen nog vragen zijn over de veiligheid van het ontwikkelde vaccin. Daarom heeft vaccinatiespecialist prof. Isabel Leroux-Roels de meest voorkomende vragen over het vaccin duidelijk beantwoord. Dit filmpje werd door onze gouverneur via de sociale media gedeeld.

Wees waakzaam voor symptomen en contacteer meteen je huisarts om je te laten testen. Blijf meteen thuis en vermijd contact met andere mensen!

Alleen zo dragen we samen zorg voor elkaar.

Namens het bestuur van gemeente en OCMW Geetbets

Terug naar alle nieuws