DE AFVALKALENDER 2021 ONLINE

De afvalkalender in jouw brievenbus én online

De afvalkalenders van EcoWerf vallen vanaf 9 december tot en met 31 december 2020 in meer dan 240.000 bussen in het hele werkingsgebied van EcoWerf. De bedeling door Bpost en de stadsreinigingsdienst van Leuven verloopt gespreid in de tijd, om er zo voor te zorgen dat de juiste kalender in de juiste bus terechtkomt. 

Wachten tot de papieren afvalkalender in je bus valt om alle nieuwigheden te ontdekken, is niet nodig. Je kan de afvalkalender al bekijken op de EcoWerf-website: Kies je gemeente of stad - EcoWerf

Wie op 31 december 2020 geen afvalkalender in de bus kreeg, kan een exemplaar aanvragen op het gemeente- of stadhuis of via EcoWerf op 0800/97 0 97 of via info@ecowerf.be

Wat verandert er in 2021? 

Vanaf 1 maart 2021 voert EcoWerf, samen met Fost Plus, in de EcoWerf-regio de nieuwe blauwe pmd-zak in. De bekende blauwe kleur van de pmd-zak blijft, alleen de inhoud wijzigt. De ‘P’ van pmd staat dan niet meer voor ‘Plastic flessen en flacons’ maar voor ‘Plastic verpakkingen’. Daarom haalt EcoWerf de gemengde plastic in de roze zak vanaf 1 maart 2021 niet meer op. Omdat alleen de inhoud van de pmd-zak wijzigt, blijven de huidige pmd-zakken geldig. 

Vanaf 1 maart 2021 haalt EcoWerf de pmd-zak om de 2 weken op. Hierdoor verandert ook de ophaaldag voor pmd. Pmd wordt nu om de 3 weken opgehaald en de roze zak, tot eind februari, om de  6 weken. 
Ook de ophaalfrequentie van papier en karton wijzigt. Vanaf 1 januari haalt EcoWerf het papier en karton om de 4 weken op, nu is dit om de 3 weken. In 13 gemeenten en steden start EcoWerf in 2021 met de ophaling van papier en karton in gele containers van 240 liter. Deze nieuwe ophaalwijze is niet alleen gebruiksvriendelijker voor de inwoners maar is ook goed voor de ergonomie van de EcoWerf-laders én vermindert het waaivuil in de straten. 

Terug naar alle nieuws