Gouverneur voert uniforme mondmaskerplicht in

Sinds 14 augustus 2020 is iedereen verplicht om op het grondgebied van de provincie Vlaams-Brabant een mondmasker bij zich te hebben. Aangezien het aantal besmettingen met het coronavirus in stijgende lijn blijft, heeft provinciegouverneur Jan Spooren bijkomend het besluit genomen om vanaf heden dd. 6 oktober 2020 het dragen van een mondmasker te verplichten op onderstaande locaties:

- In alle voor publiek toegankelijke gebouwen;

- Op alle markten, met inbegrip van jaarmarkten, brocante- en rommelmarkten;

- Op alle kermissen en evenementen

- In de recyclageparkten;

- Als toeschouwer op een sportactiviteit (trainingen, wedstrijden, oefenmatchen en tornooien)

- Op alle begraafplaatsen vanaf 24 oktober 00u00 t.e.m. 8 november 00u00.

Het dragen van een mondmasker is niet nodig voor de publiek toegankelijke gebouwen en op de kermissen en evenementen wanneer men neerzit met de personen met wie men nauw contact onderhoudt en de veilige afstand van minstens 1,5 meter met anderen gewaarborgd is. Bijkomend ook niet op de kermissen en evenementen gedurende de tijd om even te drinken of te eten.

Het besluit van de provinciegouverneur dd. 6 oktober 2020 (pdf, 111.2 kB) wordt volledigheidshalve hier ter beschikking gesteld.

Daarnaast brengen we ook nog het besluit van de burgemeester dd. 25 augustus 2020 onder de aandacht waarbij het bijkomend op het grondgebied van Geetbets verplicht is een mondmasker te dragen:

- Het wachten buiten en het betreden van de funeraria;

- Tijdens het brengen en afhalen van de kinderen in de schoolomgeving, aan de kinderopvang, aan de jeugd- en sportlokalen en aan de kunstacademie filiaal Geetbets.

Tenslotte is de besmettingsgraad zodanig ernstig om nogmaals te duiden dat het dragen van een mondmasker aangewezen is om de verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Echter om het virus terug te dringen volstaat het louter gebruik van een mondmasker niet en blijft social distancing de belangrijkste en prioritaire preventiemaatregel. Het dragen van het mondmasker is noodzakelijk voor elke situatie waar de regels van social dinstancing niet kan worden nageleefd.

Terug naar alle nieuws