Noodnummer 1722 geactiveerd voor storm Odette

**FOD Binnenlandse Zaken activeert het noodnummer 1722 voor meldingen van  storm Odette. Bel enkel 112 bij een (potentieel) levensbedreigende situatie.**

Het KMI voorspelt lokaal hevig onweer. Daarom geeft het KMI code geel voor het hele land. FOD Binnenlandse Zaken activeert daarom vanavond het nummer 1722 voor niet-dringende brandweeroproepen.

Bel tijdens het noodweer 1722 als je de brandweer nodig hebt bij wateroverlast en/of stormschade. Bel enkel het noodnummer 112 als iemand in je omgeving zich in een (mogelijk) levensbedreigende situatie bevindt. Als je toch belt naar het noodnummer 112 voor een niet-dringende brandweerinterventie, zal de operator je niet verder helpen, maar vragen 1722 te bellen.

De kans bestaat dat je even geduld moet oefenen als je 1722 belt. Haak niet in: hierdoor kom je achteraan de wachtrij terecht. Tijdens noodweer kan het aantal telefoontjes zeer snel hoog oplopen.

De brandweer doet steeds al het mogelijke om je zo snel mogelijk verder te helpen. Als je al hebt gebeld naar 1722, bel dan niet terug om te vragen wanneer de brandweer komt.

Na het noodweer zal het nummer 1722 automatisch gedeactiveerd worden.

Terug naar alle nieuws