De Klimaatmobiel komt naar Geetbets!

Bespaar geld en energie door te Benoveren, schakel de gemeentelijke Benovatiecoach in!

Hebben de dak(en), vloer(en) of buitenmuren van je woning nog geen of onvoldoende isolatie? Zijn er nog ramen met enkel of oud dubbel glas? Denk je aan de installatie van een warmtepomp of zonneboiler?

Dan is het een goed idee om energiebesparende renovaties uit te voeren. Je verlaagt je energiefactuur en je verbetert het comfort van je woning zowel tijdens de winter als in de zomer. Bovendien stijgt de verkoopwaarde van je woning aanzienlijk. Vooral omdat vanaf 2050 alle woningen moeten voldoen aan de energienormen van de huidige nieuwbouwwoningen. Om dat te bereiken moet je “beter” renoveren of Benoveren.

Weet je niet goed hoe je zoiets moet aanpakken? Of hoe een betrouwbare kwalitatieve aannemer met een correcte prijs te vinden? En wat met al die premies? Om je met al die vragen te helpen biedt de gemeente Geetbets je een Benovatiecoach aan. Dimitri Ruytings of Björn Steenwinckel van De Kringwinkel Hageland begeleiden je bij zo’n traject van het begin tot het einde.

Je kan de BENOvatiecoach bereiken door te mailen naar benovatiecoach@kringwinkelhageland.be of langs te gaan bij De Klimaatmobiel van De Kringwinkel Hageland die elke 2de woensdag van de maand van 13-16u op het Stationsplein in Geetbets staat.

BENOVEREN, wat mag je concreet verwachten van de coach?

  • een grondige energetische doorlichting van je woning door een adviseur van het provinciaal Steunpunt Duurzaam Bouwen.
  • de opmaak van een Benovatieplan: een overzicht en een prioriteitenlijstje van de mogelijke renovaties, met een netto raming van de investeringskosten en de energiebesparing.
  • begeleiding bij de aanvraag van offertes en het controleren en beoordelen ervan, zodat je een aannemer kiest die de werken correct en tegen een juiste prijs uitvoert.
  • opvolging van de werken, zodat het renovatieproject efficiënt en kwaliteitsvol gerealiseerd wordt.
  • premiebegeleiding, zodat je zeker alle premies krijgt waar je recht op hebt.

Heb je dus interesse?

Iedereen is welkom bij De Klimaatmobiel en de BENOvatiecoach van De Kringwinkel Hageland. Vind de data en alle locaties op benovatiecoach.kringwinkelhageland.be of neem nu al contact op met Dimitri Ruytings of Björn Steenwinckel via 016 76 53 90 of benovatiecoach@kringwinkelhageland.be.

Terug naar alle nieuws