Vlot en veilig samen onderweg

Beste reiziger

Voorzichtig komt het openbare leven weer op gang. Nog wat aarzelend, want makkelijk wordt het niet. Zeker niet. Toch hebben we vertrouwen in de toekomst én in elkaar. Wanneer de maatregelen binnenkort versoepelen, brengen wij je alvast waar je moet zijn. Vlot en veilig.

Omdat jij belangrijk voor ons bent

… blijven we in beweging.
… rijden onze bussen en trams vanaf maandag 4 mei weer volgens de normale dienstregeling. Maar ga zeker ook te voet of spring op de (deel)fiets, als het kan. Zo blijft er, letterlijk, meer ruimte over voor wie ons ‘t hardst nodig heeft.
… treffen we de nodige veiligheidsmaatregelen. Onze voertuigen worden frequent gepoetst en verlucht. Onze chauffeurs dragen meer dan hun steentje bij. Ze openen zelfs de deuren van de bus zodat jij de knop niet hoeft aan te raken.

Zorg jij ook

… voor jezelf? Hou voldoende afstand, ga niet vlak voor of naast elkaar zitten.
… voor de andere reizigers? Draag bijvoorbeeld een mondmasker, dat is verplicht* aan onze haltes en in onze bussen en trams.
… voor onze chauffeurs? Koop je vervoerbewijs vooraf én stap achteraan op.
Het is misschien een beetje vreemd en anders dan je gewoon bent. Maar als iedereen het doet, kunnen we allemaal met een gerust(er) hart weer gebruikmaken van het openbaar vervoer. Dat is uiteindelijk het allerbelangrijkste.

Wist je over ons aanbod al dat

… bussen en trams vanaf 4 mei, waar mogelijk, weer volgens de gewone dienstregeling rijden? Check zeker onze routeplanner.
… de nachtnetten voorlopig nog niet rijden?
… belbussen weer rijden vanaf 11 mei? Reserveren kan vanaf 4 mei.
… als de winkels weer openen op 11 mei, dat ook geldt voor onze Lijnwinkels?

Heb je nog vragen?

… dan willen we die zo goed mogelijk voor je beantwoorden.
… dan houden we je graag op de hoogte via delijn.be/vlotenveilig. Je vindt er een actueel overzicht van alle maatregelen** en info op jouw maat. De situatie kan immers snel veranderen.

Dankjewel om het samen met ons veilig te houden onderweg. Dat kan alleen als we de handen in elkaar slaan. Nog eventjes figuurlijk dan.

Samen geraken we waar we moeten zijn.

Vriendelijke groeten

Guy Weyns
Directeur Marketing & Mobiliteit

* Als je ouder bent dan 12 jaar.
** Meereizen kan geweigerd worden als iemand de veiligheidsvoorschriften niet volgt. We doen dit niet graag maar het moet om elkaar te beschermen.

Terug naar alle nieuws