VOOR ELKE INWONER EEN MONDMASKER

De gemeenten Tienen, Landen, Linter, Zoutleeuw, Hoegaarden, Boutersem, Geetbets en Kortenaken zullen samen een groepsaankoop van 107.000 katoenen mondmaskers bij Think Pink doen om elke inwoner van hun gemeente van een exemplaar te voorzien. Op die manier willen ze hun inwoners bijstaan op het moment dat de lockdownmaatregelen versoepeld worden en steunen ze bovendien ook goede doelen.

De nationale veiligheidsraad kondigde vorige woensdag vermoedelijk vanaf 3 mei ’20 een stapsgewijze versoepeling aan van de lockdownmaatregelen. Op dat moment zal het gebruik van mondmaskers een belangrijke rol spelen, ook al is het dragen ervan momenteel niet verplicht. In verschillende Europese landen is dit wel al het geval.

De gemeenten Tienen, Landen, Linter, Zoutleeuw, Hoegaarden, Boutersem, Geetbets en Kortenaken zijn bijzonder begaan met de veiligheid van hun inwoners. Daarom zullen ze samen een groepsaankoop doen van 107.000 mondmaskers bij de organisatie Think Pink. Deze organisatie produceert in samenwerking met een Belgisch-Italiaans bedrijf mondmaskers bestaande uit drie lagen (katoen, een desinfecterende strip en micropolyester). De mondmaskers zijn wasbaar en dus herbruikbaar. Ze zijn reeds in gebruik in Duitsland en Oostenrijk en werden gemaakt volgens normen opgesteld door specialisten om de verspreiding van het virus door bv. neus- en speekseldruppeltjes te vermijden.

De groepsaankoop stelt elk van bovenvermelde gemeenten in staat om aan iedere inwoner een mondmasker ter beschikking te stellen. Op die manier willen de gemeentebesturen het signaal geven dat ze klaarstaan om de burgers doorheen deze moeilijke periode te helpen. Elke gemeente zal zelf instaan voor de verdeling van de mondmaskers. Meer informatie en de precieze timing wordt nog per gemeente gecommuniceerd. De gemeentebesturen wijzen erop dat deze mondmaskers een middel zijn om de verspreiding van het coronavirus te vermijden, maar dat ook de andere preventiemaatregelen belangrijk blijven.

Mooi meegenomen is dat het grootste deel van de opbrengst van de verkoop naar Think Pink en concrete projecten voor patiënten en lokale ziekenhuizen gaat.

Terug naar alle nieuws