Vanaf 18 maart: aangepaste dienstregeling door effecten Corona-virus

De Lijn is bezorgd om de gezondheid van haar personeel en haar klanten. Wij staan dan ook permanent in contact met de FOD Volksgezondheid en volgen de situatie in verband met de verspreiding van het coronavirus op de voet.

Als gevolg van de stijgende impact van het Coronavirus, schakelen we vanaf woensdag 18 maart over op een aangepaste dienstregeling.

Aangepaste dienstregeling vanaf 18 maart

De aangepaste dienstregeling houdt er rekening mee dat

 • er slechts zeer beperkt gebruik gemaakt wordt van de opvang van leerlingen in de scholen,
 • werkenden wel nog de mogelijkheid moeten hebben om hun woon-werkverkeer met het openbaar vervoer te doen.

Deze aangepaste dienstregeling vind je terug in onze routeplanner.

We blijven daarom het basisaanbod rijden, maar o.m. de bediening van de scholen wordt teruggeschroefd (zoals dat ook tijdens de schoolvakanties gebeurt)

De maatregel komt er enerzijds omdat het aantal reizigers op onze bussen en trams sterk gedaald is. Maar anderzijds ook omdat we merken dat het aantal zieke collega’s stijgt. Volgens de voorspellingen zal dat aantal de komende dagen nog toenemen. Om te vermijden dat er ad hoc ritten dienen geschrapt te worden door de afwezigheid van collega’s, passen wij nu de dienstregeling gestructureerd aan.

Gezien het eerder beperkte aantal klanten dat in deze periode reist en de aangeboden dienstregeling blijft een verantwoorde spreiding van klanten in de voertuigen mogelijk.

We blijven dagelijks de bezetting op de voertuigen en het aantal zieke medewerkers monitoren. Op die manier kunnen we snel extra maatregelen worden doorgevoerd indien de situatie dit vereist.

Je vindt meer info op de website van De Lijn, in de app van De Lijn, en via de sociale mediakanalen van De Lijn.

Lijnen beperkt tot aan de grens

Om het besmettingsgevaar in te dijken zullen onderstaande lijnen stoppen aan de laatste halte (met terugkeermogelijkheid) voor de grens met Nederland.

 • provincie Antwerpen: lijnen 430, 450 en 460
  • lijn 430 rijdt niet tussen Arendonk Grens Langschelpen en Reusel Busstation
  • lijn 450 rijdt tot halte Poppel - Grens
  • lijn 460 rijdt niet tussen Weelde Grens en Baarle-Nassau Sint-Janstraat
 • provincie Limburg: lijnen 45, 20a, 62 en 63 (richting Maastricht)
 • provincie Oost-Vlaanderen: lijnen 22, 42 en 43 (Sint-Niklaas - Hulst)
 • provincie West-Vlaanderen: lijn 42 (Brugge - Breskens)

Tal van evenementen zijn afgelast, zoals de carnavalstoeten. Dit heeft natuurlijk invloed op onze omleidingen en dienstregeling, die daarop werden afgestemd. De informatie aan de haltes passen we zo snel mogelijk aan. De meest recente informatie, bijvoorbeeld of je bus nog een omleiding volgt, vind je in onze routeplanner.

Betaal niet met cash

We aanvaarden geen cash meer op onze bussen & trams en in onze Lijnwinkels.

Sommige Lijnwinkels zijn mogelijk gesloten door ziekte van onze medewerkers. Raadpleeg steeds de openingsuren. Kan je niet terecht in je vertrouwde Lijnwinkel? Dit zijn je alternatieven:

Terug naar alle nieuws