Ons dorp geeft. En dat van jou? Samen naar 4% donoren - Vlaams-Brabant

Rode Kruis-Vlaanderen zorgt het hele jaar door voor veilig en voldoende bloed, plasma en bloedplaatjes. Met dank aan donoren in heel Vlaanderen. Dus ook in jouw dorp of stad. Bedankt daarvoor!

Op dit moment geeft gemiddeld 3% van alle Vlamingen bloed. Dat willen we dit jaar graag beter doen. Als in 2020 4% van de bevolking doneert, zijn er meer donoren om de bloedvoorraad op peil te houden. Ook jouw dorp of stad kan het Rode Kruis helpen om dat extra procent te halen.

Op www.rodekruis.be/onsdorpgeeft kan je op een interactieve kaart zien hoeveel donoren jouw dorp of stad vandaag telt. Je kan er ook onze campagnevideo bekijken. Help je ons om van jouw dorp of stad een nóg warmere plek te maken? Je hebt vast ook vrijgevige inwoners die bereid zijn om iets voor elkaar te doen. Samen helpen we Rode Kruis-Vlaanderen aan de 4% donoren!

Dit kan jij doen:

  • Maak onze campagne bekend in jouw gemeente.
  • Ga de uitdaging aan met de andere gemeenten in jouw buurt en wordt de vrijgevigste gemeente van jouw provincie. Momenteel is dat Bever (zie video).
  • Een burgemeester die zelf bloed geeft, is natuurlijk helemaal geweldig. Kijk op rodekruis.be/bloed waar en wanneer je kan doneren.

Goed om te weten: als je in een buurgemeente of in een van onze donorcentra gaat doneren, dan telt dit mee voor de statistieken van jouw gemeente. Het is immers de woonplaats van de donor die telt en niet de plaats waar hij of zij gaat doneren.

Terug naar alle nieuws