Uitnodiging e-facturatie voor bedrijven met een klein factuurvolume

Beste leverancier,
Ongetwijfeld hebt u afgelopen jaar over elektronische facturatie gehoord . De digitalisering van de facturatieprocessen is immers een belangrijke evolutie die zich vandaag bij nagenoeg alle bedrijven en overheden voltrekt. Als bedrijf met een klein factuurvolume voelt u zich allicht minder aangesproken of vreest u misschien bijkomende kosten?
Toch is elektronische facturatie ook erg belangrijk voor bedrijven met kleine factuurvolumes, want e-facturen leiden tot snelle betalingen, iets waar net zij het meeste baat bij hebben. Dit komt doordat de doorloop- en verwerkingstijd van een e-factuur gemiddeld tien dagen korter is dan van een papieren of PDF factuur.
De overheden wensen sterk promotie te maken voor e-facturatie bij bedrijven met een klein factuurvolume, waardoor ook zij niet verstoken blijven van de voordelen van e-facturatie. Door dit ambitieuze beleid zijn er bovendien oplossingen op de markt gekomen die beschikbaar zijn voor een erg lage prijs én die vaak andere functionaliteiten aanbieden dan louter e-facturen sturen.
De Vlaamse overheid nodigt u, in samenwerking met deze private bedrijven, uit om met deze nieuwe toepassingen kennis te maken:
- in Leuven, in het Vlaamse Administratieve Centrum, op 18 september 2019 van 9 u tot 13u. https://overheid.vlaanderen.be/agenda/informatiesessie-18-september-eenvoudig-e-factureren-voor-bedrijven-met-een-klein factuurvolume.
Dit event is gratis. U wordt verwelkomd met een hapje en een drankje.
De dienst financiën van uw bestuur zal eveneens aanwezig zijn.
Wij kijken ernaar uit u te ontmoeten op dit event!
Met vriendelijke groeten,
Dienst financiën
Gemeente & OCMW Geetbets

Terug naar alle nieuws