ENQUÊTE G’Bets 2.0 ‘Hoe ziet ons dorp er in de toekomst uit?’

Neem deel en maak kans op een prijs https://www.gbets2punt0.be/bevraging.

Eind januari 2019 lanceerden de provincie Vlaams-Brabant en de gemeente Geetbets de inspraakcampagne ‘G’bets 2.0 – Hoe ziet ons dorp er in de toekomst uit?’.

Tijdens druk bijgewoonde inspraakmomenten konden inwoners en organisaties zelf eerste ideeën aanreiken. Het studiebureau bundelde alle informatie en werkte eerste concepten uit.

Nu schakelen de provincie en de gemeente een versnelling hoger. Voor het gemeentebestuur zelf keuzes maakt, wil ze deze concepten en denkpistes eerst aftoetsen bij de ruime bevolking.
Van 15 juni tot 15 juli kunnen alle inwoners van Geetbets hun mening kwijt in een ruime bevraging. Wie deelneemt, maakt kans op een prijs.
Op de projectwebsite www.gbets2punt0.be kunnen alle inwoners van Geetbets van 15 juni tot 15 juli hun voorkeuren en prioriteiten aanduiden in een digitale enquête https://www.gbets2punt0.be/bevraging/index.php. Wie geen toegang heeft tot het internet, kan een papieren versie ophalen in het gemeentehuis, de bibliotheek, BKO of sporthal Warande Rummen.

Deelnemers die de enquête volledig invullen, maken kans op een prijs. De provincie en de gemeente bieden samen een 20-tal cadeaucheques aan met een waarde van 10 tot 60 euro.
Op basis van de inspraakreacties kiest de gemeente een voorkeursconcept per kern. In het najaar krijgen de inwoners dan opnieuw de kans om deze concepten samen met het studiebureau verder uit te werken in een beeldend Masterplan.
Het eindresultaat wordt een werkinstrument voor het bestuur. Maar de aanpak zelf kan ook andere gemeenten inspireren.
We kijken alvast uit naar uw deelname.

Terug naar alle nieuws