Op zondag 26 mei 2019 organiseert de politiezone Hageland haar 5de Opendeurdag.

Van 10 hr tot 17 hr kan je komen kennismaken met de werking van de politie.

De zone stelt haar wagenpark tentoon, organiseert rondleidingen in haar commissariaat en laat je proeven van het leven als politieman of - vrouw tijdens een van de vele workshops.

De federale politie geeft je de mogelijkheid om kennis te maken met voertuigen welke gebruikt worden bij ordehandhaving, zoals de sproeiwagen en de commandocar. De cavalerie laat je zien hoe de ruiters van de federale politie hun opdrachten uitvoeren. Ook de wegpolitie zal er zijn met hun snelle voertuigen welke gebruikt worden bij interventies op de autosnelwegen.

Er worden demonstraties gegeven van drughonden, drones, ...

In de lasershooting kan je je skills als schutter testen en de crashsimulator laat je ervaren waarom je best een gordel draagt.

Je kan ook terecht bij onze medewerkers voor informatie rond diefstalpreventie, drugs, recrutering, ...

De brandweer van de hulpverleningszone Oost en het Rode Kruis van Diest laten je graag kennismaken met hun werking in een van hun standjes op onze opendeurdag.

Voor de kids zal er een fietsparcours uitgebouwd worden waarop ze hun behendigheid kunnen laten zien. En de allerkleinsten kunnen hun behendigheid op één van de springkastelen uitbouwen terwijl mama en papa nagenieten van een hapje en een drankje.

Terug naar alle nieuws