Van 19 tot 23 november is het Week van de Afvalophaler en Recyclageparkwachter

Respect zit in de kleine dingen

Van 19 tot 23 november is het Week van de Afvalophaler en Recyclageparkwachter. Je afval correct buitenzetten of aanbieden op het recyclagepark is een kleine moeite. Maar voor de afvalophalers die je afval elke dag ophalen en sorteren en voor onze recyclageparkwachters die je afval aanvaarden op onze parken, is het een wereld van verschil. Door het correct aan te bieden zorg je voor hun veiligheid, vermijd je zwerfvuil en kan de ophaling of het bezoek aan het recyclagepark vlot verlopen.

Je kan je respect en dankbaarheid tonen door:

- Vooraf het afval mooi te sorteren als je naar het recyclagepark gaat.

- Je rolcontainer met het handvat naar de straatkant aan te bieden, je gft container van 40 L met de scharnierkant naar de straat te zetten.

- Ervoor te zorgen dat het deksel van je rolcontainer dicht kan.

Deze maand zijn er stickers verkrijgbaar in je gemeente- of stadhuis. Libelle-lezers ontvangen in de week van 14 november ook een stickervel in hun magazine. Kleef ze op je afvalzak
of -container en toon met iets kleins je respect. Of maak een foto van je bestickerde afvalzak of -container en post hem op sociale media met de hashtag #HouHetNet.

De Week van de Afvalophaler en Recyclageparkwachter is een initiatief van Interafval, VVSG en OVAM en Fost Plus. De campagne is intussen toe aan haar derde editie.

Alle info vind je op www.houhetnet.be.

Terug naar alle nieuws