Flitsresultaten Geetbets september 2017

Tijdens de maanden augustus en  september kregen de drie deelgemeenten op ons grondgebied van Geetbets de wekelijkse aandacht van de verkeerspolitie van de politiezone Hageland. Net geen 1.000 voertuigen werden gecontroleerd. 82 Bestuurders reden te snel en kregen een boete in de brievenbus. Eén opmerkelijke uitschieter: één bestuurder overschreed de maximum toegelaten snelheid met maar liefst 84 km/u . Hij reed 154km/u in de zone met een maximum toegelaten snelheid van 70km/u.

In het bijzonder:

GRAZEN

De Galgestraat in Grazen kreeg eind augustus de verkeerspolitie op bezoek: 63 voertuigen werden gecontroleerd, waarvan 10 de maximum toegelaten snelheid van 50km/u overtraden. De hoogst vastgestelde snelheid was 75km/u.

RUMMEN

De Grote steenweg in Rummen met als maximum toegelaten snelheid 70km/u: 209 gecontroleerde voertuigen werden op zaterdagochtend 2/9 gecontroleerd, 21 voertuigen kregen een boete in de bus. Een hoogvlieger haalde zelfs een snelheid van 154 km/u.

Enkele dagen later op 5 september werd deze actie op dezelfde locatie herhaald. 361 voertuigen werden gecontroleerd, 12 PV’s werden uitgeschreven en de hoogste genoteerde snelheid bedroeg 115 km/u

GEETBETS

Op 6 september kwam de Glabbeekstraat aan de beurt. Van de 51 gecontroleerde voertuigen in de zone met een maximum snelheid van 70km/u reeds slechts 1 voertuig te snel aan  een snelheid van 82 km/u.

Op 16 september werden in  de Borgloonstraat  met zone 50km/u  211 voertuigen gecontroleerd, 33 voertuigen reden te snel en kregen een boete toegestuurd. De maximum genoteerde snelheid hier was 75km/u

Op 19 september werd de nieuwe Spoorwegstraat gecontroleerd op vraag van een aantal omwonenden;  99 voertuigen werden gecontroleerd, 5 bestuurders reden te snel. De hoogst genoteerde snelheid hier was 88km/u in de zone van 70km/u.

Terug naar alle nieuws