Wijziging dienstregeling DE LIJN vanaf 8 februari

Op 8 februari 2016 optimaliseert De Lijn Limburg, naar jaarlijkse gewoonte, haar aanbod.De dienstregeling wordt oa nog beter afgestemd op de schooluren en op de situatie op de weg. Ten gevolge van een interne efficiëntieoefening veranderen de doorkomsttijden van heel wat ritten lichtjes. Via deze weg informeren we u alvast over de veranderingen in uw gemeente of op de lijnen die uw gemeente bedienen. Hieronder een beknopt overzicht.

Lijn 30 (Sint-Truiden - Herk-de-Stad - Lummen - Beringen) De reisweg en dienstregeling zijn aangepast. Deze lijn zal de halte Koersel Kleine Heide niet meer bedienen. Op schooldagen is er een extra rit tussen Sint-Truiden Station en Sint-Truiden Sint-Trudoziekenhuis met vertrek aan Sint-Truiden Station om 8.18 uur. Ritten 44 (woensdag) en 46 (vrijdag) vertrekken twee minuten later aan Sint-Truiden Landbouwschool. Dat is dus om 12.12 en 15.12 uur. Ritten 40 (woensdag), 36 (vrijdag) en 48 (maandag en vrijdag) vertrekken een minuut later aan Sint-Truiden Tuinbouwschool en Herk-de-Stad Markt. Dat is dus om 12.11, 15.11 en 16.11 uur.

Raadpleeg de nieuwe dienstregeling online U kunt de nieuwe dienstregeling van uw lijn nu al raadplegen op www.delijn.be. Geef in de routeplanner een datum in na 8 februari. Vanaf midden januari zijn er papieren versies van de nieuwe lijnfolders beschikbaar in het gemeentehuis. Voor meer informatie kunt u ook steeds bellen naar De LijnInfo op het nummer 070 220 200 (0,30 euro/minuut).

Terug naar alle nieuws