Ophaling landbouwfolie december 2014

Landbouwers zijn wettelijk verplicht om landbouwfolies apart aan te bieden, dus niet via de gewoonlijke huis-aan-huis of grofvuil ophaling. Daarom organiseert de gemeente Geetbets op 18 december 2014 een ophaling om de landbouwers te helpen aan deze verplichting te voldoen.

Er zijn echter wel enkele voorwaarden:

  • De folies dienen voldoende zuiver te zijn. Ze moeten bezemschoon zijn, wanneer ze aangeboden worden: geen resten meer van aarde, zand, oogst,…

  • Bindmiddelen zoals touwen en linten moeten verwijderd worden.

  • De folies worden per soort opgeplooid en samengebonden, vooraleer ze worden aangeboden. Samenbinden kan met een strip landbouwfolie (geen touw).

  • De pakketten mogen niet te groot en te zwaar zijn zodanig dat ze nog manueel hanteerbaar blijven: geen eindeloos lange folies (eventueel verkleinen) en pakketten niet zwaarder dan 30 kg (best lichter).

De V.V.S.G. heeft de gemeente er op gewezen dat, indien er een ophaling van landbouwfolie georganiseerd wordt, de kosten gedekt moeten worden door de vergoeding die aan de landbouwers gevraagd wordt. De prijs per pakket van 30 kg zal daarom € 5 (2 stickers) bedragen. Er kan betaald worden met stickers of indien gewenst via facturatie (bij grote hoeveelheden).

Indien u uw landbouwfolie wil laten ophalen, gelieve vóór 9 december 2014 contact op te nemen met de milieudienst op het telefoonnummer 011/58 65 62 of e-mail naar wimc@geetbets.be. Verwacht wordt dat je aanwezig bent op de dag van de ophaling.

Terug naar alle nieuws