9DE EDITIE VAN AMBACHT IN DE KIJKER

Een wedstrijd om kwalitatieve ambachtslieden in de kijker te zetten, om de ambachtssector bij het grote publiek te promoten en om jongeren warm te maken voor deze sector.

Inschrijven kan tot en met 31 januari 2014

www.ambachtindekijker.com

Voor het 9e opeenvolgende jaar, worden Belgische ambachtslieden opgeroepen om zichzelf bekend te maken via de wedstrijd Ambacht in de Kijker om de ambachtssector te promoten bij het grote publiek en om jongeren warm te maken voor deze sector. Via kandidatuurstelling, zal het selectiecomité een panel van 10 laureaten selecteren die representatief zijn voor de kwaliteit en diversiteit van de sector.

Dit jaar zal de selectie uitgevoerd worden door de CEO van de Hoge Raad voor Diamant, Serge Couvreur en hij wordt – zoals elk jaar – bijgestaan door alle leden van het comité die zowel uit de publieke als private sector komen (FOD Economie, UNIZO, City Mall, Awex, Brussel Invest & Export, FIT, Artisanart, Hoge Raad voor Zelfstandigen, NSZ, SDZ, opleidingscentra, VVSG, etc.).

Een eerste selectie gebeurt simpelweg op basis van een inschrijvingsformulier waaruit de activiteiten van de ambachter blijken. Daarbij wordt rekening gehouden met zijn of haar opleiding, motivatie en management van de activiteit. Tien laureaten die geslaagd zijn over de hele lijn krijgen vervolgens het bezoek van een groep jongeren, van de organisatie, van de pers en van de lokale overheden om zo hun beroep op een meer persoonlijke manier voor te stellen.

Al enkele jaren sensibiliseert de wedstrijd ook het grote publiek voor de sector door de publieksstemming. Het publiek kan namelijk stemmen op zijn of haar favoriete kandidaat en kan zo hem of haar helpen om via de website van de wedstrijd de publieksprijs te winnen. Wie stemt, maakt bovendien kans op een culinaire mand vol artisanale kwaliteitsvolle producten.

Deze wedstrijd biedt ambachtslieden de kans om gratis reclame te maken, om één van de talrijke prijzen te winnen en om via het inschrijvingsformulier een boodschap over te brengen aan de Minister van Middenstand, KMO’s en Zelfstandige ondernemers en aan de publieke en private partners.  

Alle deelnemers zijn te vinden op www.ambachtindekijker.com. De tien laureaten krijgen uitgebreid promotie voor hun werk, een bedrijfsfilm en visibiliteit in de communicatiecampagne. Volgende speciale prijzen zijn te winnen: de hoofdprijs van de jury, 3000€ ; de publieksprijs, 2000€ ; de parel van de organisator en de exportprijs, één per gewest.  

De kandidatuurstelling is beschikbaar op de website www.ambachtindekijker.com tot en met 31 januari.

Inlichtingen : www.ambachtindekijker.com

Bram Vandewalle 0476/87.87.30 info@ambachtindekijker.com

Terug naar alle nieuws