“Take a step to FairTrade”

Fair Trade of eerlijke handel

Een correcte prijs krijgen voor je geleverde werk is evident? In ons land wel, maar voor de boeren in het zuiden die met de productie van koffie, bananen of cacao hun familie willen onderhouden is dit geen realiteit. Daarom zorgt eerlijke handel voor een gegarandeerde minimumprijs die de producenten helpt om hun eigen leven in handen te nemen en zo uit de armoede te geraken. Dit alles met respect voor mens en milieu. Als consument kan je mee helpen om de manier waarop wereldwijd handel wordt gedreven eerlijker te maken. Verander de wereld vanuit je winkelkar en kies zelf voor Fairtradeproducten!

De actie “Take a step to Fairtrade” in AD Delhaize te Geetbets start op 5 oktober. De heer Milo Vanhove, afgevaardigd bestuurder van AD Delhaize Geetbets wil zich ook engageren voor Fairtrade. Op 5 oktober zullen alle Fairtrade producten van Delhaize in de kijker gezet worden. Degustaties, animaties en mooie cadeautjes zullen aangeboden worden om mensen aan te moedigen om voor Fairtradeproducten te kiezen. Wordt ook helemaal fairslingerd, kom zeker langs op 5 oktober en help ons mee om de wereld te veranderen vanuit je winkelkar.

Ook de gemeente Geetbets wil werk maken van de campagne FairTradeGemeente. Dit houdt in dat onze gemeente aan zes voorwaarden moet voldoen. Eén van deze voorwaarden is een trekkersgroep die de titel probeert te behouden via het promoten van eerlijke handel.

Wil je zelf deelnemen aan acties?

Mee brainstormen over mogelijke activiteiten?

Of wil je meer info?

Neem contact op met Schepen Chris Jamar op het nummer 0497/941044

Terug naar alle nieuws