Welkom op het eerste Gordelfestival!

Ook dit jaar staat het eerste weekend van september in het teken van een sportief publieksevenement in de Groene Gordel. Op vrijdag 30 augustus en zondag 1 september nodigen we je uit om mee te doen met het eerste Gordelfestival.

Het Gordelfestival bouwt verder op de sterke punten van De Gordel, maar er is meer. De hele regio van de Groene Gordel komt aan bod en het evenement wordt gespreid over twee dagen, vrijdag 30 augustus en zondag 1 september. Met muziek van eigen bodem, toeristische blikvangers en een gevarieerd sportaanbod nodigen we iedereen uit om de Groene Gordel tijdens de twee festivaldagen (opnieuw) te ontdekken.

De nieuwe trefpunten voor de sportieve parcours op zondag zijn het Bloso-centrum in Hofstade en het provinciedomein in Huizingen. Ook in Pepingen, dit jaar focusgemeente van het Gordelfestival is er een speciaal aanbod (mountainbike, kunstparcours,…) in Park Ter Rijst. Door elk jaar andere gemeentes uit de regio in de kijker te zetten, zal het Gordelfestival er elke editie anders uitzien. Ook het sportaanbod wordt in 2013 gevarieerder dan ooit: je kan kiezen voor wandelen, fietsen, mountainbiken of tal van sportinitiaties. Er is extra aandacht voor muziek met op vrijdag een festival met Senne Guns, Walrus, Axl Peleman en De Nieuwe Snaar in Huizingen en een gevarieerd aanbod terrasoptredens op zondag.

Benieuwd naar het volledige programma of wil je meer weten over de nieuwe festivalformule? Op de nieuwe website www.gordelfestival.be vind je alle routes, optredens, praktische info,… Schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven of volg het Gordelfestival op Facebook en Twitter.

Tickets voor het Gordelfestival kosten 5 euro per persoon of 10 euro voor een gezinsticket (tot 5 personen van hetzelfde gezin, maximum 2 volwassenen). Je ticket is geldig voor alle activiteiten op vrijdag 30 augustus en op zondag 1 september. Kinderen onder 12 jaar komen gratis naar het Gordelfestival. Meer info en het online bestelformulier vind je op www.gordelfestival.be/tickets. Online inschrijvers maken kans op een toeristisch arrangement van de Provincie Vlaams-Brabant of een Bloso-sportkamp.

Tot binnenkort op het Gordelfestival!

Terug naar alle nieuws