Afsluiten Kasteellaan voor doorgaand verkeer

Na de aanleg van de nutsleidingen en de voorbereidende grondwerken werd begin oktober de onderlaag asfalt geplaatst in de nieuw aan te leggen Verkeersleefbaarheidsweg.

Gelijktijdig werd er ook langs de Kasteellaan gewerkt: de werken aan de nutsleidingen werden beëindigd en de collector langs de Kasteellaan werd aangelegd.

Vervolgens wordt de collector ter hoogte van het kruispunt Kasteellaan-Borgloonstraat aangelegd, waarna kan gestart worden met de vernieuwing van de wegenis en de aanleg van het fietspad.

Om deze werken te kunnen uitvoeren, zal de Kasteellaan – deel gelegen tussen het centrum Geetbets (net voorbij toegang domein van Vlierbeek) en het kruispunt richting Rummen – vanaf midden oktober volledig afgesloten worden voor het doorgaand verkeer. Om Geetbets centrum te bereiken zal een omleiding voorzien worden via Rummen-Grazen.

Het verkeer tussen de Borgloonstraat en de Kasteellaan richting Rummen zal mogelijk zijn via een tijdelijke rijstrook met verkeerslichten.

In een volgende fase (na aanleg nieuwe weg en fietspaden in Kasteellaan en herinrichting gedeelte van het kruispunt) zal de Kasteellaan terug opengesteld worden voor het doorgaand verkeer vanuit Halen richting Geetbets centrum en omgekeerd en wordt de richting Rummen tijdelijk afgesloten om de verdere herinrichting van het kruispunt uit te voeren.

Terug naar alle nieuws