Ronde van de Sapmobiel Geetbets (12 en 13 oktober) geïnstalleerd worden.

Regionaal landschap Zuid-Hageland organiseert vierdaagse hoogmis voor hoogstamfruit

Korte tekst:

Regionaal Landschap Zuid-Hageland verklaart de liefde aan het hoogstamfruit. Iedereen kan fruit uit eigen boomgaard laten persen tot lekker en natuurlijk sap. We laten hiervoor een speciale machine overkomen, de sapmobiel. Deze zal achtereenvolgens in Bunsbeek (21 en 22 september) en Geetbets (12 en 13 oktober) geïnstalleerd worden. De inschrijvingen voor het persen verlopen via de Nationale Boomgaardenstichting op 012/39.11.88 of nbsw@boomgaardensteunpunt.be. Meer informatie en details over het programma vindt u vanaf september in de volgende landschapskrant van het regionaal landschap, op www.rlzh.be of op het secretariaat van RLZH (016/81.52.77 of info@rlzh.be).

Lange tekst:

Zuid-Hageland zit boordevol fruit! We verklaren de liefde aan de hoogstamboomgaarden: ze leveren ons lekker fruit, zijn de thuis van leuke dieren en zorgen iedere lente voor prachtige bloesems in het landschap.

Iedereen kan fruit uit eigen boomgaard laten persen tot lekker en natuurlijk sap. Regionaal Landschap Zuid-Hageland laat hiervoor een speciale machine overkomen, de sapmobiel. Deze zal achtereenvolgens aan het parochiecentrum van Bunsbeek (21 en 22 september) en het containerpark van Geetbets (12 en 13 oktober) geïnstalleerd worden.

Heeft u zelf hoogstamfruit in de tuin staan? U kan na inschrijving minimaal 100 kg tot maximaal 250 kg fruit laten persen door de mobiele fruitpers. Voor de prijs van 5€ per vaatje van 5 liter wordt uw fruit ter plaatse gespoeld, geraspt, geperst en gepasteuriseerd. U kunt diverse variëteiten van appel mengen voor een extra smaaktoets. Het aantal persbeurten zijn beperkt, daarom dienen geïnteresseerden in te schrijven bij de Nationale Boomgaardenstichting op 012/39.11.88 of nbsw@boomgaardensteunpunt.be. Het persen loopt de hele dag, van 9 tot 17u.

Meer informatie en details over het programma vindt u begin september in de volgende landschapskrant van het regionaal landschap, op www.rlzh.be of op het secretariaat van RLZH (016/81.52.77 of info@rlzh.be).

Terug naar alle nieuws